2011. január 27., csütörtök

Alte Nationalgalerie - Museuminsel








KaDeWe - Wittenberg Platz




















A KaDeWe (magyarul a "nyugat bevásárlókpözpontja" rövidítve) Berlin legdrágább bevásárolóközpotja. Természetesen minden híres nyugati márka megtalálható itt. Olyan, mitn az Arena Plaza, az Ikea és a Media Markt az Andrássy út árainak többszörösével és egy adag design-nal megfűszerezve. Az élelmiszerosztály hasonló volt a Galerie Kaufhaus kínálatához, de itt meg lehetett kóstolni egy fajta kézzel készített marcipános bombonkülönlegességet. Már csak ezért érdemes volt ellátogatni oda.



elmékmű - Haeckesche Markt

























Berlinben regngetek emlékmű, emlékhely, múzeum, dokumentációs központ van a holokauszttal, soával, a zsidók deportálásával kapcsolatban. Ez a féléletnagyságú bronzszoborcsoport azért meglepő, mert a deportálásokra emlékeztet, miközben az emlékművet pont egy metrósínpár fölött helyezték el. A szoborcsoporthoz egyébkéb tartozik egy fél sín is, mint ahogy a kép mutataja.

"All Saints" - Haeckesche Srtaße



















Ezt a kirakatot véletlenül talátam: a kirakatban végtelen mennyiségű régi típusú varrógép volt. Az üzlethelyiség valószínűleg egy exkluzív varroda, vagy ruhabolt volt.