2011. február 11., péntek

ZAK / Branicka - Lindenstraße 35

















(Joanna Rajkowska egyik fényképe)

www.zak-branicka.com

Galerie Barbara Weiss - Zimmerstraße 88-91












Maria Eichhorn

www.galeriebarbaraweiss.de

VW (Veneklasen/Werner) - Rudi-Dutschke-Sraße 26

www.vwberlin.com


Enrico David







Galerie Wilma Tolksdorf - Zimmerstraße 88/91

SANNA KANNISTO forestfire2_1998_c-print_103x130cm_ed.7.jpg GROUP SHOW Laurenz Berges, Lynne Cohen, Sanna Kannisto, Jörg Sasse, Beat Streuli, a.o.
 2010-12-04 - 2011-03-19


JÖRG SASSE 1919_2009_c-print_130x200_e.gif GROUP SHOW Laurenz Berges, Lynne Cohen, Sanna Kannisto, Jörg Sasse, Beat Streuli, a.o.
 2010-12-04 - 2011-03-19
BEAT STREULI 100_6023web.jpg GROUP SHOW Laurenz Berges, Lynne Cohen, Sanna Kannisto, Jörg Sasse, Beat Streuli, a.o.
 2010-12-04 - 2011-03-19

Galerie Barbara Thumm - Markgrafensraße 38

www.bthumm.de

Galerie Thomas Schulte - Charlottemstraße 24

















Jacco Olivier videói egy hagyományos technikát elevenített fel. Az animáció minden egyes fázisát olajjal megfestette üveglapokra, amiket pedig különböző rétegekként használva eltérő sebességgel és mélység-élességgel mozgatott. Az a munkája tetszett a legjobban, amelyik egy fürdés utáni törölköző nőt mutatott be áttűnő mozdulatokkal. Az egyenként festménnyekként is nézhető képek líraisága fogott meg a legjobban. A többi videója (főleg egy naplamentés) már az expresszionista ecsetvonásokkal megoldott giccset súrolta.

www.galeriethomasschulte.de

Galerija Gregor Podnar - Lindenstraße 35

P.P. Monochrome. 12 monochromes cut out of pieces of metal from the bodywork of the Citroen Grand Picasso, 18 x 13 cm each, 2011












Goran Trubjak Monokróm és monogram című  kiállításán konceptuális szellemű műveket mutatott be. A képen éppen a Citroen által gyártott Picasso nevű széria darabjai láthatóak. A lemezekre rá volt írva a "Picasso" felirat és át lett festve. Emellett botanikai könyveket, művészettörténeti enciklopédiák is volt, amiből minden ki volt fehér festékkel takarva, kivéve a TRUBJAK-ot kiadó betűk. Emellett olyan fekete kis vásznak is voltak, melyek a művész családnevének egy-egy betűit hordozták. A felirat ez alatt ilyesmi volt: "ahányszor kiállítják ezt a munkát, annyiszor át kell húzni feketével egy betűt. Mivel többször ki volt állítva, mint hétszer, ezért minden újabb kiállítás alkalmával visszaírtam egy betűt."


www.gregorpodnar.com

Galerie Opdahl - Lindenstraße 35

Gyan Panchal
Kenes
Polypropylene, tumeric
100 x 80 cm
2009
Coutesy of the artist & galerie frank elbaz, Paris
Gyan PanchalKenes
Polypropylene, tumeric
100 x 80 cm
2009



Az egyik kedvenc kiállításom semmi másból nem állt, mint sarkokból. Az egyik "mű" egy vászonzsák csücske volt, benne egy kis földdel/festékporral, a másik "szobor" a sarokba fújt púrhab bronzból kiöntött mása volt, emellett láttam pálcikákból összeállított térhálót. Ez egy olyan csoportos kiállítás volt szerintem, ahol a koncepció nagyon jól tartotta egyben az amúgy szinte szemétnek látszó tárgyakat.

A kiállítás címe ez volt:
Somiglianze non sensibili

A galéria honlapja
www.galerieopdahl.de










Galeria Nordenhake - Lindenstraße 34

Image No. 4 of Håkan Rehnberg
Hakan Rehnberg festményei abban voltak különlegesek, hogy az olajfestéket akrillapok hátuljára, elejére vitte fel festőkéssel. Ettől a festékrétegek jobban megkülönböztethetővé, a mozdulatok jobban rekonstruálhatóbbakká váltak. A festményeket kiegészítette egy-két szobor. Az egyik két festőkés fém végéből állt, ami egy fém téglalapba volt döfve.
A galéria honlapja:

MK Galerie - Rudi-Dutschke-Straße 26



 


/Wim Bosch képe/


Szubjektív ablak címen csoportos fotó és digitális print kiállítás volt az MK galériában. Lehet, hogy csak én nem voltam eléggé nyitott a munkákra, de nem ragadtak magukkal. A kiállítók:


Jasper de Beijer
Wim Bosch
Wynolt Visser
Sinta Werner


A galéria honlapja:
www.mkgalerie.de

Levy Berlin - Rudi-Dutschke-Straße 26