2011. január 28., péntek

S-Bahn 41-en készült portrék



újabb könyvek - Boesner, Nunsdorfer Ring 31.

Duchamp teljes életműve 1000 oldalon, 25€-ért!!!





















Fontana kismonográfia, a tipikus Taschen kiadásban 1€-ért! (igaz, hollandul, de a reprodukciók attól még nagyon jók)



















William Blake festészettechnikáját kutató és leíró könyv, angol nyelven! (5€...)

Boesner - Nunsdorfer Ring 31., Berlin-Marienfelde




















A művészellátóhálózat Berlinben található legnagyobb üzletét látogattam ma meg. A honlapon található egyzserűsített térkép kicsit félrevezetett.
Az utamat az Antotnplatz-ról kezdtem (ez Észak-kelet-Berlinben van, a Weisensee nevű kerületben). Az M4-es jelzésű villamossal 3 megállót mentem a Greifswalderstraße S-Bahn megállóig. (Az S-Bahn itt olyan, mint nálunk a HÉV, bár valójában ugyanúgy keresztül megy a város központján is, mint bármelyik metró. A szerelvények sem nagyon különböznek.) Berlin központját, vagyis az A zónát két ilyen S-Bahn gyűrű veszi körül (41-es és 42-es, amik egymással ellenkező irányba mennek). Természetesen a rossz irányba szálltam, tehát a körgyűrű hosszabbik szakaszát tettem meg, mint amekkorát az ellenkező irányba kellett volna. A Paperstraße-nál kellett volna leszállnom, de mivel az útikönyvem kiadása úta átnevezték a megállót Südkreutz-nak, ezért túlmentem a megállón hárommal, mire észrevettem, mi történt. Végülis elérkeztem a Südkreutz megállóhoz, és ott átszálltam a 2-es S-Bahn-ra. Öt megálló után le is szálltam a Schichauweg-nél. Innen azt hittem könnyen megtalálom, a boltot, de tévedtem. A Soroksári úthoz vagy Kőbánya külső területéhez hasonló léptékű környéken elég sokat bolyongtam, mire megtaláltam a boltot. Visszafelé már okosabb voltam, és az X83-as jelzésű busszal 3 megállót mentem a Schichauweg S-Bahn állomásig.

A 7000 négyzetméteres boltban egyébként tényleg mindent árultak, még faragni való köveket is. A másik Boesenerhez képest itt az 1500 oldalas termékkatalógust ingyen elvihettem volna (a másikban 10€-ba került), de sajnos már nem bírtam volna el.