A Múzeumok Éjszakáján a Cukor Múzeum volt a hab a tortán!
Miután rá kellett jönnöm, hogy a németek ingerküszöbe az undorító és a gusztustalan tekintetében magasabban van, mint a miénk, - mivel mindent formalinba tesznek, ami él és mozog és kiállítanak - azt hittem, hogy a cukor múzeumban gusztusos édességeket fogok nézegetni. Tévedtem. Szinte a bejáratnál egy cukorrépa fogadott, de nem akárhogyan, hanem: FORMALINBAN!
Tehát helyesbítek: a németek nemcsak mindent formalinba tesznek, és kiállítanak, ami élő és mozog, hanem mindent, ami élő volt valamikor...
Ez volt a tanulság, amit levontam. :)
Egyébként a múzeum kétszáz éves cukordarabokat őriz, meg a gyártáshoz szükséges eszközöket mutatja be, külön tárlóban volt a cukor 16 fehérségi fokozatát bemutató kis fa doboz. hangulatkeltésként pedig a világ minden tájáról becsomagolt kockacukrokat, cukroszacskókat, meg ezüst cukortartókat halmoztak fel. Tehát szép anyag volt kiállítva, különösen a cukorrépa-akvarellek voltak szépek.